baneri
Deklarate Ismet Rexhepi FASK

Deklarate Ismet Rexhepi FASK

 

Deklaratë


Ismet Rexhepi


Nënkryetar i Federatës Auto Sporteve të Kosovës


Duke i parë komentet e pasionantëve të automobilizmit po e shoh të arësyeshme të ju jap një informacionin të saktë se si kemi vendos të kyqemi në këtë sport.

 

Siq e dini unë Ismeti Rexhepi qysh nga viti 1996 kam qenë i angazhuar në basketbollin e Kosoves KB Prishtina.   Menjëher pas luftës e deri më 2004 kam menaxhuar dhe ndihmuar klubin e basketbollit Prishtina.  Kam qene aq shume i angazhuar pas klubit basketbolistik sa që firmën time e kam lene pas dore, dhe në në një moment-lodhje vendosi ti k'thehem firmës të lënë pas-klubit dhe ta stabilizoj me një mundim të madhë.

 

Pas informacioneve se basketbolli Kosovar po shkon te posht unë prapë me disa persona të tjerë nga federata bëjm disa ndryshime pozitive me qëllim këndelljen e basketbollit.  Aty kam kontribuar deri sa disa përsona nga klubi Prishtinës kishin bërë një kuvend fiktiv me qëllim mbylljen e klubit e që u lejua nga federate e basketbollit prandaj në shenjë proteste japë dorëheqje nga federata duke i ndihmuar klubit, derisa u bë një marrëveshje mes dy palëve dhe e si rezulltat i asaj marrëveshje KB Prishtina po vazdhdon punën. 

 

Si rezulltat i këtyre aktiviteteve për një kohë të gjatë ‘’Eurogoma’’ dhe Ismeti nuk i ndihmuan autosportit gjithnjë të vetëdishëm që nuk është e drejt dhe shfrytezoj rastin të  kerkoj falje të gjithe atyre që kanë kërkuar ndihmese prej Eurogomes në periudha të caktuara dhe ne nuk ju kemi pergjigjur.!  Prandaj e ndiej si obligim të bëjm diqka sa më shpejt per këtë sport.

 

Në Shtator të 2012 një grup i Eurogomës ishim pjesëmarrës në garën e motorave Moto GP në San Marino.   Para dy jave kamë përcjell një praktikë të Formullës 1 në Monte Carlo dhe ky ka qenë momenti vendimtar kur kam vendos unë me firmën time përfundimisht që të bëjmë diqka për këte sport.

 

Prandaj me tu k'thyer nga euro-tripi kam kërkuar nga shefi i servisit Sedati në zonën industriale  që t'ma kontakton dikë që mirret me automobilizëm.  Pas nje kohe të shkurter në zyrën  time është paraqitur  shefi i servisit dhe një person me nofkën Dunda  të cilit i kemi tregu për iniciativën,  nga ai kemi marre disa informacione për autosportin në Kosovë  dhe  kemi kërku që t'na njofton me përsona te tjere te klubeve.

 

Shumë shpejt atë mbrëmje jemi taku në Rings me Dundën, Gazmend Gashin dhe garuesin Shkelzen Lajqi.  Nga ky takim kemi  marë informacione shtes prandaj nga ata kemi kërku takim me kryetarin e federatës.

Ditën tjeter jemi takuar me kryetarin  e federatës Menduh Daka, dhe me perfaqesuesit të federates Gazmend Gashi dhe Ernest Daka.      

 

Gjatë këtij takimi të gjithë u pajtuam për gjendjen e keti sporti dhe hapat që duhemi ti marrim  konkretisht,  organizimin e klubeve dhe organizimin e institucionit më te  lart te  k'ti sporti vet FASK-ut. Ashtu që unë  kam kërku nga kryetari që te ftoj një drek antarët tjerë të federatës perfaqesues të AutoKlubeve të cilët u njoftuan për qëllimet tona dhe rrugën kah duhet të shkoj FASK.

 

Për ti realizu këta objektiva unë kam pranu postin e nënkryetarit të FASK-ut dhe së bashku me kryetarin Menduh Daka, nënkryetarin Agron Dida dhe të gjith anëtarët tjer të FASK-ut, si  sekretari Abit Rama dhe perfaqsust : Nexhat Kovaqi,  Muhamed Morina, Nevzat Karabegu, Ernest Daka ,Gazmend Gashi dhe Selim Tahirsylen. 

 

Si rezultat i këtijë takimi vendosëm se do të bëjmë përpjekjen për pregaditjet dhe konsolidimin e federatës. U more vendim se gara e radhës të organizohet nga federata në Prevallac të Prizrenit me një organizim sa ma të mirë.

 

Të njëjtën kohë, jemi në kërkim të objektit ku do ti rregullojm zyret e federatës të kompletuara me të gjithë inventarin e nevojshëm për të punuar  në drejtimin e hartimit të politikav se c'ka duhemi të bëjm që ky sport të jete sa më i organizuar.

 

Presim ndihmën e të gjithë pasionantëve të këti sporti që vërejtjet dhe idete e tyre ti adresojn tek ne sepse ato mund të na mdihmojn shume e sidomos mua që  ende nuk I ndi gjërat si ju sepse pasioni Im ështe basketbolli por me shpres që nuk do  t'ju zhgënjejmë.

 

Përshendetje,

Nën kryetari ‘FASK’ Ismet Rexhepi

Nje informacion shtesë, sot ‘FASK’ ka takim me te gjithë perfaqësuesit e veturave (Auto-sallonet) per inkuadrimin e tyre në autosport.

 

baner
Bashkohu me ne Facebook dhe Twitter
Video e Dites